Wie zijn we

Frederik Vervoort
Frederik Vervoort

Frederik is Partner bij vestigium en clipeum.

Frederik heeft meer dan 18 jaar beroepservaring in uiteenlopende audit en compliance functies. In 2001 startte Frederik zijn carrière bij PwC, waar hij een uitgebreide ervaring opbouwde in externe audit, interne controle en SOX. Nadien voerde Frederik als interim manager verschillende opdrachten uit in grote en middelgrote bedrijven in verschillende domeinen: Interne Audit & risicobeheer, compliance, SOX, business process management, ERP transities, Controlling.

Sinds februari 2016 is Frederik mede-bestuurder van horsum en richtte in 2018 zusteronderneming clipeum op. Sinds 2016 focust Frederik vooral op adviesverlening op het vlak van informatiebeveiliging, gegevensbescherming en interne audit.

Frederik is master in de Toegepaste Economische Wetenschappen (2000 - Universiteit van Antwerpen). In 2017 rondde hij zowel zijn opleiding als “Data Protection Officer” (Data Protection Institute, Mechelen) en “Lead Auditor ISO27001” (PECB) af. Sinds april 2020 is hij ook “CISA” (Certified Information System Auditor).

Mathias Roef
Mathias Roef

Mathias is bedrijfsrevisor bij vestgium en Vandelanotte Bedrijfsrevisoren.

Na zijn studies startte hij in 2008 als externe auditor bij Constantin Bedrijfsrevisoren dat in 2012 werd geïntegreerd in het netwerk van Vandelanotte Bedrijfsrevisoren. In het kader van de wettelijke controle van de jaarrekening is hij de wettelijke vertegenwoordiger van Vandelanotte Bedrijfsrevisoren bij tientallen ondernemingen en draagt hij de eindverantwoordelijkheid over het mandaat als commissaris. In zijn rol als bedrijfsrevisor kan hij steunen op heel wat auditervaring van diensten- en productieondernemingen, en dit in de context van zowel grote Belgische ondernemingen als ondernemingen die deel uitmaken van grote internationale groepen.

Mathias vervolledigde een masteropleiding Toegepaste Economische Wetenschappen (2008 – Vrije Universiteit Brussel). Sinds 2016 is hij als bedrijfsrevisor ingeschreven in het openbaar register van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren onder lidnummer A02528.

Sofie Defraeye
Sofie Defraeye

Sofie Defraeye is Partner bij vestigium en horsum

In 2008 Sofie startte haar carrière als interne auditor bij Deloitte. Ze deed er onder andere opdrachten bij Telenet, Avnet en het Rode Kruis. In 2012 ging ze aan de slag bij Colruyt Group waar ze het interne audit en risk departement verder uitbouwde en structureerde als interne audit manager. Begin 2016 maakte Sofie binnen Colruyt Group de overstap naar Dreambaby. Als lid van het directieteam heeft ze de nieuwe strategie van Dreambaby mee uitgetekend, vorm gegeven en uitgedragen binnen de organisatie. Haar auditachtergrond en relevante bedrijfservaring vormen een extra troef voor horsum.

Sofie behaalde een Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen (2008 – KU Leuven). Daarnaast behaalde zij een executive master in Controllership (2015 - Vlerick Business School).